I årets tredje seminarium erbjuds ytterligare ett seminarium inom området Hållbar nutrition.
Program Torsdagen den 16 september
Mötet är digitalt. Den zoom-länk som du kommer att få dagen före seminariet är öppen från kl 8.45. Koppla gärna upp dig i god tid.
08.45 Inringning för att säkerställa att zoom fungerar.
09.00 Välkommen och intro
- Detta är Livsmedelsacceleratorn, Peter Bökmark, RISE
- Vi minglar och nätverkar
09.20 Olika proteinkällor
- Köttkonsumtion – Miljöpåverkan, konsekvenser och vilka val som går att göra, Serina Ahlgren, RISE
- Sjömat – Stora skillnader ger stora möjligheter, Friederike Ziegler, RISE
- Baljväxter – Att göra bra miljöval, Pernilla Tidåker, SLU
- Klimatanpassa måltider, Britta Florén, RISE
10.20 Paus
10.30 Exempel från företag
- Our way to deliver sustainability and a tasty experience, Kieran Youngman, Oumph!
- Hur vi matinnoverar för hållbar och hälsosam mat, Lars Johansson, Aloba
10.55 Vilket är mitt nästa steg – reflektion och diskussion i grupper
11.15 Summering/Utvärdering
11.25 Avslut
Varmt välkommen!
Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.
Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs |