Företagsarena Lysekil

Hög livskvalité för företagare

Lysekil har ett naturskönt läge vid Gullmarsfjorden på västkusten. Kommunen, med cirka 14 500 invånare, har ett varierat och väl utvecklat näringsliv, god kommunal service och fantastiska rekreationsmöjligheter.

Att etablera och driva företag i Lysekils kommun är att välja en hög livskvalité för dig som företagare och för dina anställda. Att bo och driva företag i Lysekils kommun innebär en livsstil med variation och valmöjligheter hela året runt.

Det finns närmare 2 000 företag i Lysekils kommun i många olika branscher. Besöksnäring, bygg och entreprenad, konsult och serviceföretag, hälso- och friskvård, mekaniska verkstäder, högteknologisk produktion och marina näringar. Vår branschbredd ger oss fantastiska möjligheter till samarbeten och att locka rätt kompetens till företagen.

Vi har en företagslots som guidar dig rätt när du vill etablera, utveckla eller starta företag i Lysekils kommun.

Forskning och innovation är viktigt för näringslivets utveckling. På Kristineberg Center driver Göteborgs universitetChalmersKTHIVL Svenska miljöinstitutetRISE – Research Institutes of SwedenInnovatum Science Park och Lysekils kommun tillsammans en forsknings- och innovationsmiljö.

Företagsarena Lysekil kan du hyra kontorsplats och/eller konferensrum och enkelt komma i kontakt med organisationer som stöttar företag med affärsutveckling, finansiering, utbildning och testmiljöer.

Välkommen till vår lokala sida!